Денови
Часови
Минути
Секунди

Гледајте не во акција

НАШАТА ПРИКАЗНА

На крилјата на ентузијазмот, со дополнителна мотивација однеколкуте успешно организирани собири на глобалниот настан The Distinguished Gentlemen’s-SkopjeRide, група на префинети господа од целата држава дојдоа на идеја да ја официјализираат својата дружба и да го востановат клубот Gentlemen’s Crew. Идејата за формирање на клубот дојде во 2016 година, по првата организација на The Distinguished Gentlemen’s Ride, кога се јави иницијалната потреба ваквиот вид на префинети мото дружења да преставува правило а не исклучок. Веќе следната година, беа организирани и првите неофицијални средби на кои отворено се договараа начелата на идниот мото клуб и можните потенцијални членови и пријатели на оваа идеја. Официјализацијата на клубот се случи на 2 Август 2018 година, ден кој со себе носеше дополнителна симболика.

0
членови
0
Вкупно километри на клубот
0
Вкупно Километри во искуство
Нашата мисија

Хуманитарна

Водени од хуманитарната идеја која е главна одлика на The Distinguished Gentlemen’s Ride, членовите на клубот ја прифатија оваа философија, со една цел –промоција на хуманитарните вредности и подигнување на свеста во општеството

едуктивна

Дополнителна мисија преставува и едукацијата на младите мотоциклисти за безбедно учество во сообраќајот, промовирање на сообраќајната мото-култура и промена на стереотипите кои ги следат мотоциклистите како проблематични и гласни учесници со сообраќајот

општествена

Комуникација со општествените институции, остврување контакти и воспоставување соработка со други мото клубови

нашиот тим

Запознајте
ги нашите
членови

изјави

што велат нашите членови

наши возења

возења

Ретро Албанија & ФИВА Симпосиум – Тирана ’23

На покана на домаќините Ретро Албанија, зедовме учество на симпозиумот под покровителсвто на ФИВА, а воедно начи возила учествуваа и на изложбата организирана во срцето…

Класик рели Скопје – Прохор Пчињски – Врање ’23

На почетокот на Март, а по иницијатива и покана на клубот “Љубители на Класик Мини”, учествуваме на минo-релито  “Скопје – Манастри Прохор Пчињски – Врање”,…

Македонско класик рели ’22

Ноемвриското сонце го искористивме за учество и ко-организација на Македоснкото Класик Рели. Дводневното возење кое стартуваше во Скопје, преку Свети Николе, Штип и Радовиш доби…
галерија

дали имате прашања?
не чекајте...

контакт

Бул. Јане Сандански
бр 36/1-29
1000 Скопје
Тел : 070 380 080
E-mail: dgrskopje@gmail.com

© 2022. Сите права се задржани.

социјални медиуми